Food

KIP SPIESJES MET ZELF GEBAKKEN PITA BROOD

2- INGREDIENT CHOCOLADE TAART

2-ingrediënt no-bake vegan chocoladetaart met pompoen en pure chocolade.

Deze gemakkelijke en gezonde no-bake vegan chocoladetaart is gemaakt met slechts twee ingrediënten – butternutpompoen en pure chocolade. Leer hoe je het maakt en maak indruk op je gasten met dit heerlijke en schuldvrije dessert.

Ingrediënten:

 • 650 g butternutpompoen
 • 400 g pure chocolade (vegan)

Instructies:

 1. Begin met het koken van de pompoen tot deze zacht en pureerbaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Giet het water af en pureer de pompoen tot het glad is. Butternutpompoen is een geweldige bron van vezels en vitamines A en C, waardoor het een gezonde en smakelijke toevoeging is aan dit recept.
 2. Smelt de pure chocolade in een dubbele boiler of een hittebestendige kom die bovenop een pot met zacht kokend water is geplaatst. Pure chocolade verwijst naar vegan chocolade die vrij is van toevoegingen, conserveermiddelen en andere schadelijke ingrediënten. Het gebruik van hoogwaardige vegan chocolade zorgt voor de beste smaak en textuur voor dit recept.
 3. Voeg de gepureerde butternutpompoen toe aan de gesmolten chocolade en meng goed tot het volledig is gecombineerd. Dit tweeingrediënten mengsel is de perfecte basis voor een rijke en smeuïge taart die zowel veganistisch als glutenvrij is.
 4. Giet het mengsel in een ingevette taartvorm van 8 inch of een siliconen mal en strijk de bovenkant glad met een spatel. Je kunt ook kleinere vormen gebruiken om individuele porties van de taart te maken.
 5. Zet de taart minstens 2 uur in de koelkast of tot het stevig is geworden. Dit zal de taart helpen opstijven en snijdbaar maken.
 6. Snijd de taart in stukken en serveer gekoeld. Je kunt de taart versieren met vers fruit, noten of vegan slagroom voor extra smaak en presentatie.

Tips:

 • Gebruik hoogwaardige vegan chocolade om de beste smaak en textuur te garanderen.
 • Voeg eventueel een snufje zout of vanille-extract toe om de smaak te verbeteren.
 • Om de taart er aantrekkelijker uit te laten zien, kun je deze versieren met vers fruit, noten of vegan slagroom.
More Berbersmudge

HUMMUS

/
FOOD