RITUALS

ONS HUIS ZUIVEREN

ENERGIE REINIGING

De energie in ons huis kan zich ophopen en een oorzaak worden van stagnatie en benauwdheid. Voor goede energie in ons huis, kunnen we aan energiereiniging doen als een dagelijks ritueel of wanneer we een verandering in de energie voelen, bijvoorbeeld nadat bezoekers weggaan of in het geval van een levensgebeurtenis. Er zijn meerdere methoden van energiereiniging. Er zijn een paar manieren om ons huis met energie te reinigen om een ​​frisse en positieve sfeer in ons huis te verwelkomen, en smudgen is daar een van.

SMUDGING
Smudging is een oude vorm van energiereiniging die door inheemse mensen van over de hele wereld als een ceremoniële oefening wordt gebruikt. De praktijk omvat het verbranden van gedroogde kruiden voor het reinigen en beschermen van de ruimte. De rook van de kruiden blaast de negatieve energie weg. De meest gebruikte vorm van smudgen is met behulp van salie of palo santo, palo santo is hout van de bursera graveolens boom die bekend staat om zijn reinigende en helende eigenschappen.

De traditionele manieren van smudgen verschillen, maar vertonen overeenkomsten. Alle smudge-ceremonies vereisen bijvoorbeeld een soort vat om de kruiden te vervoeren, zoals een schaal of een smudge-kom. De rook die wordt geproduceerd, heeft genezende krachten en draagt ​​onze gebeden naar het goddelijke. Door ons lichaam en ons huis te besmeuren, reinigen we onze energie om ons te ontdoen van negativiteit, gecreëerd door onszelf of anderen.

Smudging helpt ons een positieve houding te herwinnen en brengt goede energie terug in ons huis. De handeling van de tijd nemen om te zitten en bewust dingen los te laten die ons niet langer dienen, bepaalt onze intenties en vult onze ziel aan. ruimte houden voor onze genezing kan ons leven enorm versterken.

Als we smudgen, moeten we ervoor zorgen dat ons huis een goede ventilatie heeft, het zou een goede zaak zijn om ramen en deuren te openen.

Najat….

More Berbersmudge

DE KRACHT VAN RITUELEN

/
RITUALS

SMUDGING

/
RITUALS