RITUALS

SMUDGEN

SMUDGEN

Ons lichaam en ons huis besmeuren is een cultureel ritueel dat door inheemse volkeren in alle delen van de wereld wordt beoefend. We kunnen smudgen voor medicinale en spirituele doeleinden. De ceremonie omvat meestal gebed en het verbranden van heilige medicijnen, zoals barnsteen, salie en tabak als onderdeel van een ritueel, voor gezondheids- of reinigingsdoeleinden.

De traditionele manieren van smudging verschillen, maar hebben overeenkomsten. Alle smudging-ceremonies hebben bijvoorbeeld een soort vat nodig om de kruiden te dragen, zoals een schelp of een smudge-stick. De rook die wordt geproduceerd heeft genezende krachten en draagt ​​onze gebeden naar de Godheid. Door ons lichaam en ons huis te besmeuren, zuiveren we onze energie om ons te ontdoen van negativiteit, gecreëerd door onszelf of anderen.

Smudge helpt ons een positieve houding terug te krijgen en brengt goede energie terug naar huis. De ceremonie van het nemen van de tijd om te gaan zitten en bewust dingen los te laten die ons niet langer dienen, bepaalt onze intenties en vult onze ziel aan. ruimte houden voor onze genezing geeft ons leven kracht.

More Berbersmudge

DE KRACHT VAN RITUELEN

/
RITUALS

SMUDGING

/
RITUALS